T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BURHANİYE - Hasan Akın Anadolu Lisesi

eTwinning Projeleri

eTwinning nedir?
eTwinning Avrupa´daki okullar Topluluğudur. Bütün katılımcı ülkelerden öğretmenler kaydolabilir ve birbirlerini bulmak, sanal ortamda tanışmak, fikir ve örnek uygulama alışverişinde bulunmak, Gruplar oluşturmak, Öğrenme Etkinliklerinde öğrenmek ve çevrimiçi tabanlı projelere katılmak için çevrimiçi eTwinning araçlarını (Portal ve Masaüstü) kullanabilirler.

Bir eTwinning Projesi nedir? 
Okullar, diğer okullarla bir proje oluşturmak için ortak olabilirler ve çalışmalarını yürütmek için Bilgi ve İletişim Teknolojilerini (BİT) kullanabilirler. Bir proje oluşturmak için, en az iki okulun bir araya gelmesi gerekir. Lütfen dikkat: Bir projenin Avrupa Kalite Etiketi veya eTwinning Ödülü almaya hak kazanabilmesi için, en az 2 farklı ülkeden okulların içinde yer alıyor olması gerekir.

Bir eTwinning projesinde ne yapabilirim? 
Sizin ve ortağınızın üzerinde çalışmak üstediği herhangi bir konuda çalışabilirsiniz. Projeler bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ve sınıf aktiviteleri arasında iyi bir denge sağlamalı ve tercihen projeye katılan okulların ulusal müfredatlarına uygun olmalıdır.

Katılmak için ileri düzeyde bir bilgi ve iletişim teknolojileri kullanıcısı mı olmalıyım?
Kesinlikle hayır! eTwinning´in amaçlarından biri öğretmenlerin bilgi ve iletişim teknolojileri becerilerini geliştirmek ve sınıfın günlük işleyişinin bir parçası haline getirmektir. eTwinning, her düzeyde bilgi ve iletişim teknolojileri bilgisi olanlara hitap etmektedir.

 

Kimler katılabilir?
Bir eTwinning projesi, Avrupa´daki iki ya da daha fazla öğretmen, öğretmenlerden veya branşlardan oluşan ekipler, kütüphaneciler, başöğretmenler ve öğrenciler tarafından yürütülebilir. Aynı branşta ya da bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak müfredatlar arası işbirliği yapılabilir.

 

PROJELERİMİZ

 

·         BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANIM

https://twinspace.etwinning.net/62643/home

 

·         Protect Your Heritage, Do Something for Nature

https://twinspace.etwinning.net/87279/home

 

·         ' LTS (Learn, Teach, Share) '

https://twinspace.etwinning.net/100342/home

 

·         Happy Birthday, Beethoven!

https://twinspace.etwinning.net/99776/home

 

·         Inspirations

https://twinspace.etwinning.net/95590/home

 

·         "JOURNEY TO THE COUNTRY OF HEALTH"

https://twinspace.etwinning.net/98710/home

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.01.2020 - Güncelleme: 05.03.2024 19:55 - Görüntülenme: 814
Kaynak: www.etwinning.net
  Beğen | 0  kişi beğendi